Aloe Vera

Hvorfor Aloe Vera

Igennem historien er Aloe Vera-plantens helende egenskaber blevet brugt til mange forskellige gøremål. Faktisk har Aloe Vera ry for at være blandt de bedste hudplejemidler, der findes – og så er den endda helt naturlig.

Aloe Vera-planten er en såkaldt sukkulent plante, som stammer fra det østlige Afrika. Efterhånden dyrkes den dog overalt i verden og den gavnlige plante findes både i cremer, som kosttilskud i kapselform, i shampoo eller endda som en drikke Aloe Vera.

Aloes mange virkninger

Når Aloe virker på så mange områder på én gang skyldes det gelens evne til at påvirke det grundlæggende immunsystem. Ved at regulere de mange immunkomponenter kan man fjerne en af de vigtigste faktorer, der er medårsag til at skabe sygdom, nemlig inflammationen. Og inden da at stimulere immunsystemet, så fremmede bakterier, svampe og vira ikke når at sprede sig. En inflammation er kendetegnet ved, at vævet er irriteret, ofte rødt og varmt, og det afgiver smerte. Det er kroppens forsøg på dels at beskytte området – man får mindre lyst til at belaste det pågældende område – dels et forsøg på at rydde op i de substanser, der forstyrrer. Det kan være frie iltradikaler, der generer cellerne, og det kan være dele af immunsystemet, som i sin ihærdighed gør mere skade end gavn.

Huden

De små forbrændinger
Dup hurtigst muligt Aloe vera på, hvis du har brændt eller skoldet dig ved komfuret, grillen, strygejernet – gelen virker ganske hurtigt.
Den røde bagdel eller blot den røde hud
Brug også gelen til solskoldninger, børns røde haler, sår og skrammer – selv buler, klemmelus, vabler og blå mærker forsvinder forbløffende hurtigt.

Vinterhud, forurening, dårligt indeklima

Dit immunsystem vil forsøge at beskytte dig, men der dannes måske for mange frie iltradikaler, der nedbryder collagen og liposomer, som skal hjælpe med at beskytte dig mod almen aldring og slaphed i huden. Derfor kan Aloe vera creme bruges dagligt som en forebyggende behandling, både mod skader, men også mod ældning af huden